fat woman, fat belly, chubby, obese woman hand holding excessive belly fat with measure tape, woman diet lifestyle concept

Αρκετές κλινικές μελέτες δείχνουν ότι οι θεραπείες φωσφατιδυλοχολίνης είναι αποτελεσματικές ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με φάρμακα ( π.χ. , δεοξυχολικό οξύ ) για τη μείωση του τοπικού πάχους. Πρόκειται για ενεσούλες που επαναλαμβάνονται περίπου κάθε 20 έως κάθε 40 ημέρες  για 3 έως 6 φορές ανάλογα με την περίπτωση και εξαφανίζουν με απίστευτη ταχύτητα το λίπος. Η φωσφατιδυλχολίνη είναι φυτική ουσία που λαμβάνεται από τη σόγια. Η τοποθέτηση των λιπολυτικών ουσιών γίνεται με βελόνες πολύ μικρής διαμέτρου, τύπου μεσοθεραπείας ρυθμιζόμενου βάθους.

Μια Βραζιλιάνα πλαστική χειρουργός τις βρήκε, τις χρησιμοποίησε πάρα πολύ και τις παρουσίασε στη διεθνή ιατρική κοινότητα εντυπωσιάζοντας με τα ομολογουμένως θεαματικά αποτελέσματα τους.

Η Λατινική Αμερική, που αγαπά τις αισθητικές επεμβάσεις κάθε τύπου, τις υιοθέτησε χωρίς δεύτερη σκέψη. Στην Ευρώπη, όμως, άρχισαν να  τις χρησιμοποιούν εδώ και δέκα χρόνια. Και ενώ είναι λίγοι γιατροί στον κόσμο που τις εφαρμόζουν, όλοι είναι πλέον περισσότερο απο παλαιότερα πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων ενέσεων.

Ολες οι ουσίες είναι αποτελεσματικές και ο ενδείξεις δράσης ειδικά της φωσφατιδυλοχολίνης είναι γνωστές: Η χολίνη (choline) είναι μια θρεπτική ουσία απαραίτητη για τη λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου, καθώς και για την επισκευή των κυτταρικών μεμβρανών.  Περιέχεται κυρίως στα αυγά, στο κοτόπουλο, τα φασόλια, τη σόγια, τα σιτηρά, τα καρύδια, τα ψάρια και τα λαχανικά. Υπάρχει επίσης και στο ανθρώπινο μητρικό γάλα. Η χολίνη είναι απαραίτητη για την κατασκευή ενός σημαντικού νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ακετυλοχολίνη και ορισμένων βασικών συστατικών των κυτταρικών μεμβρανών, όπως είναι η φωσφατιδυλοχολίνη (λεκιθίνη) και η σφιγγομυελίνη. Απαιτείται  επίσης για τον σωστό μεταβολισμό των λιπών.  Χωρίς την χολίνη, τα λίπη δεν μπορούν να μεταβολιστούν και εγκλωβίζονται στο ήπαρ. Σε περίπτωση ανεπάρκειας χολίνης στο σώμα παρουσιάζεται αύξηση του λιπώδους ιστού, αύξηση της πίεσης, έλκος στομάχου, δυσλειτουργία του ήπατος και των νεφρών ενώ στα έμβρυα έχει δυσμενή επίδραση στην ανάπτυξη του. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η χολίνη συμμετέχει και στο μεταβολισμό της ομοκυστεϊνης, επομένως είναι ευεργετική και για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Παρόλο που η χολίνη μπορεί να παραχθεί από το σώμα μας συντίθεται σε μικρές ποσότητετς (στο συκώτι με τη βοήθεια της βιταμίνης Β12, του φυλλικού οξέος και του αμινοξέος μεθειονίνη) έχει θεωρηθεί «απαραίτητο» διατροφικό στοιχείο. Απαραίτητο σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνεται από τη διατροφή. Οι καθημερινές απαιτήσεις του ανθρώπου σε χολίνη είναι από 125 mg (για μωρά) μέχρι 550 mg για τους ενήλικες και τις έγκυες ή θηλάζουσες μητέρες. Το άτομο που έχει φυσιολογικά επίπεδα αυτής της ουσίας στον οργανισμό του είναι αδύνατο. Αρα η ουσία αυτή όταν χοργηθεί σε ενέσιμη μορφή “καίει” ανεπιστρεπτί τα τοπικά αποθηκευμένα λίπη και ταυτόχρονα κάνει γενικότερο καλό στον οργανισμό.

Η μεσοθεραπεία με βάση την φωσφατιδυλοχολίνη αδυνατίζει τοπικά το σώμα. Η καλύτερη δράση της μεσοθεραπείας αδυνατίσματος επιτυγχάνεται στο διπλοσάγονο, στα μπράτσα, στην κοιλίτσα και στα μικρά ψωμάκια. Δεν είναι υποκατάστατο της λιποαναρρόφησης αλλά λόγω της συσφιγκτικής δράσης των ουσιών της και της έντονης λιπολυτικής δράσης των ουσιών, μετά απο κάποιες συνεδρίες τα αποτελέσματα είναι ορατά απο όλους και μόνιμα.  Η μέθοδος είναι πολύ σσφαλής και εγκεκριμένη απο τους γιατρούς. Ταυτόχρονα η μείωση της κυτταρίτιδος είναι δεδομένη και εμφανής.

Συχνές ερωτήσεις

Λιπόλυση καλείται η υδρόλυση τριγλυκεριδίου προς ελεύθερα λιπαρά οξέα που γίνεται παρουσία νερού. Ειδκότερα είναι η υδρόλυση των εστερικών δεσμών των λιπιδίων. Ο ρυθμός υδρόλυσης μόνο με την παρουσία υγρασίας είναι μικρός όμως το νερό στις ενεσούλες διαλύει ούτως η άλλως το λίπος και το αραιώνει πολύ βοηθώντας στη λιπόλυση. Η ενζυμική λιπόλυση καταλύεται από λιπάσες (ασφαλή καταλυτικά ένζυμα που υπάρχουν ούτως η άλλως στην χολή μας και βοηθούν στην πέψη των λιπών που εμπεριέχονται στις τροφές με λιπαρά). Με ενεσούλες από λιπάση επτυγχάνεται επίσης και η υδρόλυση τριγλυκεριδίων που επίσης οδηγεί στο σταδιακό αδυνάτισμα. Τα λιπαρά έπειτα απο την διάχυσή τους έξω απο τα διαρραγέντα λιποκύτταρα, εντός δύο-τριών εβδομάδων αποβάλονται απο τον οργανισμό μέσω της λέμφου καταργώντας έτσι οριστικά τις λιπο-αποθήκες.
Η διαδικασία διαρκεί, ανάλογα με το πρόβλημα, από 10 έως 15 λεπτά. Συνήθως δεν χρειάζεται αναισθησία αλλά και αυτό είναι πάντα κατ’επιθυμία των ασθενών. Η αναισθησία γίνεται με παγοκύστη ή εφαρμογής τοπικής κρέμας. Η αποθεραπεία είναι και αυτή ανάλογα με την έκταση της θεραπείας αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται αποχή από την εργασία. Σε εντατική θεραπεία ίσως εμφανιστεί λίγο οίδημα που διαρκεί έως τρεις ημέρες. Ίσως υπάρξουν μικρές εκχυμώσεις ή μούδιασμα για μία ή δύο ημέρες.
Κύρια φαρμακευτική ουσία είναι η φωσφατιδυλοχολίνη (παράγωγο της λεκυθινης). Άλλες χρήσιμές ουσίες για το λιποδιαλυτικό κοκτέιλ είναι το Δεοξυχολικό Οξύ, η Καφεϊνη, η Θεοφυλλίνη, η βραζιλιάνικη Γκουαρανά και έκδοχα του πράσινου τσαγιού.
Ναι, εφόσον μειώνεται σε μεγάλο ποσοστό ο λιπώδης ιστός. Ωστόσο, νοείται ότι εαν κάποιος συνεχίζει να τρέφεται με γεύματα αυξημένων λιπαρών και σακχάρων, θα ξαναρχίσει να ενεργοποιεί τον λιπώδη ιστό και την εναπόθεση τοπικού λίπους.

Logo

X