Πανάδες – δυσχρωμίες

Οι πανάδες εμφανίζονται στο πρόσωπο ή το σώμα μας όταν διαταράσσεται η φυσιολογική κατανομή ενός ενζύμου που λέγεται τιροσυνάση από ορμονικούς και πολλούς άλλους παράγοντες.

Η γήρανση της επιδερμίδας είναι αποτέλεσμα της χρόνιας έκθεσης στον ήλιο με αποτέλεσμα την εμφάνιση μελαγχρωματικών κηλίδων ( καφέ κηλίδες ), που εμφανίζονται στις ηλιοεκτεθειμένες περιοχές όπως είναι το πρόσωπο , τα χέρια και το στήθος.

Στη σύγχρονη ιατρική υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των δυσχρωμιών. Ο εξειδικευμένος  γιατρός είναι εκείνος που ανάλογα με τον τύπο της βλάβης και τον τύπο του δέρματος θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συχνά πολλές βλάβες υποτροπιάζουν ακόμη και μετά από δραστικούς τρόπους αντιμετώπισης, λευκαντικές κρέμες , χρήση laser.

Πανάδες – δυσχρωμίες

Μεσοθεραπεία λεύκανσης προσώπου

Από τους πιο αξιόπιστους τρόπους αντιμετώπισης είναι η θεραπεία λεύκανσης με microneedling ή/και η διαδερμική μεσοθεραπεία λεύκανσης. Ουσίες όπως γλουταθειόνη,γλυκολικό οξύ, ρετινοειδή, βιταμίνη c ,υαλουρονικό οξύ είναι κάποιες από εκείνες που εφαρμόζονται ή εγχύονται στο δέρμα χωρίς να το ερεθίζουν. Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται είναι συνήθως 3-4, με ενδιάμεσα διαστήματα 15-20 ημερών.

Η μεσοθεραπεία λεύκανσης χαρίζει λεύκανση στην επιδερμίδα εφόσον εισχωρεί στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος ,και με τις ουσίες που εγχέονται  ρυθμίζει την ενζυμική λειτουργία ώστε η έκκριση της μελανίνης να γίνεται ομοιόμορφα και φυσιολογικά.

Συμπληρωματικές θεραπείες

Χημικά πήλινγκ: είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για τη διόρ θωση των πανάδων του προσώπου. Βασίζονται στην εφαρμογή ειδικών απολεπιστικών χημικών διαλυμάτων στην επιδερμίδα, ανάλογα με την περίπτωση, με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αυτής και την ανανέωση της επιδερμίδας.

Δερμοαπόξεση με διαμάντι: πρόκειται για μία εξαιρετική θεραπεία καθαρισμού και ανανέωσης της επιδερμίδας με τη βοήθεια κεφαλών διαμαντιού.

Logo

X