5. Κυτταρίτιδα

ΣΥΣΦΙΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ, ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ

Η σύσφιξη με νήματα είναι μία καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος χωρίς επέμβαση.

Τα νήματα PDO σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο.

Αποτελέσματα των Νημάτων PDO

Αρχικά, ο τραυματισμός από την ένθεση των Νημάτων πυροδοτεί την έναρξη της επουλωτικής διαδικασίας και ενισχύει την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες η παρουσία του Νήματος μέσα στο δέρμα παρέχει ένα επιπλέον ερέθισμα στον οργανισμό, προκειμένου να επιτευχθεί η παραγωγή νέου συνδετικού ιστού από ίνες κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, που συγκεντρώνονται γύρω από τα νήματα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Είθισται, όταν πραγματοποιείται κλινική εξέταση για την τοποθέτηση των Νημάτων, να εγκριθεί ο συνδυασμός τους με Botox, Υαλουρονικό οξύ, κλπ., για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αυτό καθορίζεται έπειτα από τη διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου πρωτοκόλλου με σκοπό την επίτευξη ενός φυσικού και καλαίσθητου αποτελέσματος στο σώμα. 

Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, γιατί το σώμα εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία της επιδερμίδας κι ο συνδυασμός των μεθόδων αυξάνει τα αποτελέσματα προς όφελος του ασθενούς.

Συχνές ερωτήσεις

Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Τα νήματα προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου εσωτερικά κάτω από το δέρμα, η οποία έμμεσα διορθώνει και προλαμβάνει τη χαλάρωση. Τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου, όπως στο οβάλ του προσώπου, το λαιμό, τις παρειές κτλ. Ο ιατρός σχεδιάζει το πρόσωπο πριν τη θεραπεία και επιλέγει τα νήματα που θα τοποθετήσει ανάλογα με την περίπτωση.
Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone). Το PDO είναι ένα πολύ καλά μελετημένο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην χειρουργική για πάρα πολλά έτη για συρραφή τραυμάτων. Τα νήματα PDO ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% βιοαπορροφούμενα.
Σε όλες τις περιπτώσεις που το δέρμα χρειάζεται υποστήριξη και σύσφιξη. Εφαρμόζεται συχνότερα μετά την ηλικία των 30 ετών, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, σε περιπτώσεις μικρής αλλά και μεγάλης χαλάρωσης.
Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς τομές και αναισθησία. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους. Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί. Η τεχνική στηρίζεται στην ενίσχυση του δέρματος με τη δημιουργία ενός πλέγματος κάτω από αυτό και στην '' ανύψωση '' των πεσμένων περιοχών του προσώπου. Τα νήματα τοποθετούνται είτε οριζόντια είτε κάθετα είτε σε πλέγμα ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής.
Στο πρόσωπο τα νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο οβάλ του προσώπου και στις παρειές με συνδυασμό νημάτων PDO, COG με κώνους αλλά και νημάτων άμεσης ανόρθωσης. Το πρόσωπο αποκτά υγιή και νεανική όψη, ενώ η επιδερμίδα φαίνεται πιο σφριγηλή. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν γύρω από τα μάτια, στις ρινοπαρειακές αύλακες και στις γωνίες του στόματος, ενώ δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.
Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Γίνεται μόνο με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου της βελόνας. Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες είναι άμεση.
Δεν υπάρχουν επιπλοκές παρά μόνο ήπια τοπικά φαινόμενα πχ. εκχυμώσεις.
Τα αποτελέσματα του lifting με νήματα PDO είναι σταδιακά ορατά, λόγω της κινητοποίησης της διαδικασίας της κολλαγονογένεσης, με φυσικό τρόπο. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως μετά την εισαγωγή του νήματος ο οργανισμος αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτό. Το υλικό εξαφανίζεται σε 8-10 μήνες και αντικαθίσταται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη. Το αποτέλεσμα διαρκεί 18-24 μήνες, χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης , που είναι υπέυθυνο για τη σύσφιξη και την ανάπλαση της επιδερμίδας.
Εξαιρετικός συνδυασμός είναι η εφαρμογή των νημάτων με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ενισχύεται και τα αποτελέσματα είναι ορατά νωρίτερα και για περισσότερο χρόνο. Στις περιοχές που έχουμε εφαρμόσει τα νήματα μπορούμε να εγχύσουμε επίσης συμπληρωματικά υαλουρονικό οξύ σε 15 ημέρες. Η ποσότητα του υαλουρονικόυ οξέος που θα χρειαστεί μία περιοχή πχ ρινοπαρειακές, θα είναι πολύ λιγότερη εάν έχει προηγηθεί στο ίδιο σημείο τοποθέτηση νημάτων ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος θα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη.

Logo

X