Woman receiving a botox injection in the eye zone lying in bathrobe on the medical couch

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στη θεραπευτική φαρέτρα της ιατρικής αισθητικής το PRP (Platelet Rich Plasma) και τα αποτελέσματα είναι επαναστατικά. Το PRP είναι πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και πρόκειται για αυτόλογη θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι το PRP λαμβάνεται και εκχύεται στον ίδιο τον ασθενή, πράγμα το οποίο το καθιστά απόλυτα συμβατό με τον οργανισμό του. Πρόκειται για την αγαπημένη θεραπεία των διάσημων του Hollywood.

Αρχικά, λαμβάνεται αίμα από τον ασθενή, όπως ακριβώς γίνεται και σε μια απλή αιμοληψία. Στη συνέχεια, το αίμα υπόκειται σε φυγοκέντρηση και, μετά από μια συγκεκριμένη διαδικασία, λαμβάνεται ένα πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, τα οποία εκχέονται στις προβλεπόμενες περιοχές. Η θεραπεία PRP είναι αποτελεσματική στη μείωση των λεπτών ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος, καθώς και για την αντιμετώπιση ουλών που προκύπτουν από ακμή, επεμβάσεις, τραυματισμούς και εγκαύματα. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση ραγάδων, όπως επίσης και στο τριχωτό της κεφαλής για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Το κύριο πλεονέκτημα της αυτόλογης θεραπείας PRP είναι ότι χρησιμοποιείται το αίμα του ίδιου του ατόμου, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικής ή ανοσολογικής αντίδρασης, όπως τυχόν συμβαίνει με άλλες ενέσιμες θεραπείες. Επιπλέον:

  • Έχει χαμηλό ποσοστό επιπλοκών και λίγες παρενέργειες.
  • Η εφαρμογή του είναι εύκολη και ασφαλής.
  • Απαιτεί μόνο λίγες επισκέψεις, ενώ τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, εφόσον ο ασθενής εφαρμόζει πρωτόκολλο συντήρησης.
  • Βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας εν γένει καθώς ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου.
  • Αναζωογονεί το δέρμα δίνοντας του νεανική όψη και υφή, χωρίς να επηρεάζει τις εκφράσεις του προσώπου ή τον όγκο του.
  • Απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας επιτρέποντας άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.
  • Λόγω της φυσικότητας της προέλευσής της, η θεραπεία PRP μπορεί να συνδυαστεί άνετα με άλλες ενέσιμες θεραπείες, όπως το υαλουρονικό οξύ, για ακόμη πιο ενισχυμένη δράση. 

Η αιμοληψία είναι εντελώς ανώδυνη, καθώς γίνεται με πολύ μικρές “πεταλούδες”, ενώ πριν το PRP μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά αναισθητική κρέμα για να γίνει η διαδικασία πιο ανεκτή. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 40 λεπτά, ανάλογα με την περίπτωση, έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και σας επιτρέπει να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας, ακόμα και να γυρίσετε κατευθείαν στο γραφείο.

Το θεραπεία είναι μα απόλυτα ασφαλής θεραπεία για τις λεπτές ρυτίδες, τα σημάδια ακμής, τις ραγάδες του σώματος, τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες του προσώπου και τους διεσταλμένους πόρους. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις επόμενες κιόλας μέρες, ενώ βελτιώνονται σταδιακά μέρα με τη μέρα καθώς συνεχίζεται η ανάπτυξη του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Ανάλογα με την περίπτωση, την οποία θα εκτιμήσουν οι γιατροί της κλινικής μας, μπορεί να χρειαστούν μερικές επαναλήψεις των συνεδριών, για το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς πρόκειται για μια συντηρητική μέθοδο.

Άλλες μεσοθεραπείες προσώπου

Το ιατρείο Eternal Youth είναι πάντα σύμμαχος των γυναικών, αλλά και των ανδρών, στην αέναη μάχη τους με το χρόνο και το κυνήγι της αιώνιας ομορφιάς και νιότης. Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία σ’ αυτόν τους τον αγώνα είναι η μεσοθεραπεία, η οποία είναι γνωστή κιόλας από τα μέσα της δεκαετίας του 1950. Ο όρος μεσοθεραπεία δεν απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη θεραπεία, αλλά αναφέρεται σε τεχνική εκχύσεων που παλιότερα γίνονταν στο μεσόδερμα. Σήμερα, οι εκχύσεις αυτές μπορεί να γίνονται σε διαφορετικά επίπεδα, αλλά πάντα απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πολλαπλές μικρές εκχύσεις προκειμένου να γίνει διασπορά των ουσιών που χρησιμοποιούμε.

Με την πάροδο του χρόνου, το ποσοστό των πολύτιμων συστατικών του δέρματός μας μειώνεται με αποτέλεσμα την αφυδάτωση, τη θαμπή όψη, την απώλεια ελαστικότητας του δέρματος και, φυσικά, τη δημιουργία ρυτίδων. Η απλή μεσοθεραπεία, ως ήπια αντιγηραντική μέθοδος, μπορεί να επαναφέρει αυτή την απώλεια και να υποστηρίξει το δέρμα με φυσικό τρόπο. Ανάλογα με την περίπτωση, οι ειδικευμένοι γιατροί θα επιλέξουν τα κατάλληλα συστατικά που θα εκχυθούν στο πρόσωπο, το ντεκολτέ ή τα χέρια, τα πιο συνήθη όμως είναι:

  • Το υαλουρονικό οξύ, όταν θέλουμε να απαλύνουμε τη ρυτίδωση και να ενισχύσουμε την ενυδάτωση.
  • Τα συμπλέγματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όταν θέλουμε να απαλύνουμε την υφή του δέρματος και να επαναφέρουμε τη σφριγηλότητα.
  • Οι λιπολυτικοί παράγοντες, όταν θέλουμε να περιορίσουμε την συσσώρευση λίπους σε μια μικρή περιοχή όπως κάτω απ’ το πηγούνι.

Logo

X