Botox-before-and-after

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ BOTOX

Στην εποχή μας το Botox έχει αντικαταστήσει τις επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις δεδομένου ότι προσφέρει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, με μόνο μια συνεδρία. Η εφαρμογή του είναι απλή και ασφαλής με αποτέλεσμα την εξομάλυνση και αργότερα την εξάλειψη των γραμμών και των ρυτίδων του προσώπου. 

Θα πρέπει, καταρχήν, να αναφέρουμε ότι το Botox είναι η εταιρική ονομασία της βοτουλινικής τοξίνης, μιας καθαρής πρωτεΐνης που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum. 

Συχνές ερωτήσεις

Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο που απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και επιτρέπει την άμεση επιστροφή του ατόμου στις καθημερινές ασχολίες.
Τα αποτελέσματα αρχίζουν να είναι ορατά ήδη από τη δεύτερη ή τρίτη μέρα εφαρμογής της θεραπείας.
Πρέπει να τονιστεί ότι το Botox δεν παρουσιάζει σοβαρές επιπλοκές, εφόσον εφαρμοστεί από ειδικό ιατρό όπως ενδεχομένως άλλες παρεμβατικές θεραπείες ομορφιάς, και επίσης είναι κατάλληλο σχεδόν για όλες τις ηλικίες.
Με το Botox προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται οι δυναμικές ρυτίδες έκφρασης του προσώπου (μέτωπο, μεσόφρυο, μάτια). Οι ιατροί στην κλινική Eternal Youth εκτιμούν την κατάσταση και τη φυσιολογία του κάθε προσώπου και προτείνουν λύσεις οι οποίες οδηγούν σ’ ένα πιο νεανικό, λαμπερό και φρέσκο πρόσωπο χωρίς να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του. Κατάλληλοι υποψήφιοι για Botox θεωρούνται, γενικά, άτομα τα οποία είναι υγιή και δεν πάσχουν από κάποια νευρομυϊκή πάθηση, καθώς και άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και γυναίκες που δεν εγκυμονούν ή θηλάζουν. Σε κάθε περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να δώσει στο γιατρό ένα πλήρες ιστορικό υγείας, ώστε ο γιατρός να μπορέσει να προβεί σε μια θεραπεία χωρίς να εγκυμονεί κανένας κίνδυνος.
H τοξίνη εκχύνεται στοχευμένα στους συγκεκριμένους μυς που θέλουμε να αδρανοποιήσουμε. Για την έκχυση, χρησιμοποιείται μια πολύ λεπτή βελόνα, έτσι ώστε η ενόχληση που θα νιώσει ο ασθενής να είναι στιγμιαία και σχεδόν ανεπαίσθητη. Σε ειδικές περιπτώσεις υπερευαισθησίας, μπορεί να εφαρμοστεί μια αναισθητική κρέμα τοπικά στην περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Η εφαρμογή του Botox δεν διαρκεί πάνω από 15 λεπτά, εφόσον, φυσικά, πραγματοποιείται από ειδικό γιατρό και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κατευθείαν και χωρίς κανέναν περιορισμό στην καθημερινότητά του.
Σπάνια εμφανίζονται ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορεί προσωρινά να εμφανισθεί ερυθρότητα, μελανιά, ή μικρό οίδημα σαν τσίμπημα κουνουπιού. Ενίοτε εμφανίζεται πονοκέφαλος ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί με παυσίπονα. Τις πρώτες 4 ώρες απαγορεύεται κάποιο είδος μασάζ στο πρόσωπο, γυμναστική, σκύψιμο προς τα εμπρός ή πίσω, ώστε να μην μετακινηθεί το Βotox σε άλλες περιοχές του προσώπου. Στη βιβλιογραφία περιγράφεται ως σπάνια παρενέργεια η πτώση του βλεφάρου.
Η αλήθεια είναι ότι αν γίνεται πολύ συχνά ο οργανισμός μπορεί να εμφανίσει αντοχή στο φάρμακο, ν’ αρχίσει να το εξουδετερώνει πιο γρήγορα και, κατά συνέπεια, να μειώνει την διάρκεια του Botox μελλοντικά. Σε περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική δόση άμεσα, αυτή δεν θα πρέπει να γίνει μετά τις 15 μέρες, διότι ο οργανισμός μπορεί να το εκλάβει ως αναμνηστική δόση και να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η σύσταση της κλινικής μας είναι η επανάληψη του Botox 2-3 φορές ετησίως.
  • αλλεργία στην βοτουλινική τοξίνη ή σε αντίστοιχο σκεύασμα
  • φλεγμονή στην περιοχή εφαρμογής
  • ουρολοίμωξη για την εφαρμογή στην ουροδόχο κύστη
  • μυασθένεια Gravis, σύνδρομο Lambert-Eaton
  • εγκυμοσύνη και θηλασμός
Τα αποτελέσματα από το Botox αρχίζουν να είναι ορατά σε 3 με 5 μέρες έως και μία εβδομάδα από την θεραπεία. Οι λεπτότερες ρυτίδες θα εξαφανιστούν αμέσως ενώ οι βαθύτερες λίγο αργότερα. Αν οι ρυτίδες είναι πολύ βαθιές, βοηθητικές θεραπεία με υλικά πληρώσεως περίπου δύο εβδομάδες μετά το Botox θα προσφέρουν πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις με την τακτική χρήση του Botox η συνοφρύωση, μπορεί να εξαφανιστεί για πάντα. Τα αποτελέσματα του Botox διαρκούν από 3 έως 6 μήνες. Οι γραμμές του δέρματος που δημιουργούνται μεταξύ των φρυδιών και στη βάση της μύτης κατά τη συνοφρύωση (μεσόφρυδο), οι ρυτίδες που υπάρχουν ως μικρές γραμμές στα έξω άκρα των ματιών (πόδι χήνας), οι δερματικές πτυχές που σχηματίζονται στο πρόσωπο και στο λαιμό, περιλαμβάνονται στις ρυτίδες που το Botox μπορεί προσωρινά να τις ελαχιστοποιήσει.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BOTOX

Το Botox αποτελεί μαγική λύση για όλες τις ρυτίδες σε οποιαδήποτε ηλικία. Όταν οι ρυτίδες έχουν εγκατασταθεί και είναι βαθιές, το Botox πρέπει να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

Η διάρκεια δράσης του Botox είναι παροδική, πλήρως αναστρέψιμη και κυμαίνεται από 4 έως 6 μήνες κατά μέσο όρο με μια μικρή κινητικότητα που μπορεί να εμφανιστεί ήδη από τον 3ο μήνα. Επομένως θα πρέπει να επαναλαμβάνεται 2 με 3 φορές το χρόνο.

Είναι αλήθεια ότι το Botox είναι ακριβό φάρμακο. Επομένως και το κόστος της θεραπείας είναι σχετικά υψηλό. Η επιλογή φθηνών λύσεων και «προσφορών» είναι επικίνδυνη, καθώς στις περιπτώσεις αυτές η προέλευση και η ποιότητα του φαρμάκου είναι αμφίβολη, η διάλυση – αραίωσή του όχι σωστή και το αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση θα είναι φτωχό και μικρής διάρκειας. Όταν επιλέγουμε μία ιατρική θεραπεία κύριο κριτήριο θα πρέπει να είναι η εμπειρία του ιατρού και η ασφάλεια της θεραπείας. Σε μη γνήσιο σκεύασμα υπάρχουν σοβαροί και ανυπολόγιστοι κίνδυνοι για την υγεία μας.

Logo

X