should-i-switch-to-restylane-kysse-lip-filler (1)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ελαστικό και κολλώδες μόριο, το οποίο αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του οργανισμού μας. Σήμερα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την προσωρινή αντιμετώπιση των ρυτίδων αλλά και για αναπλαστικούς λόγους. Με την πάροδο του χρόνου, οι ινοβλάστες που παράγουν το υαλουρονικό οξύ εκφυλίζονται με αποτέλεσμα ν’ αρχίζουν να εκλείπει το υαλουρονικό οξύ, το οποίο μπορεί να συγκρατήσει μέχρι 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα ν’ αρχίσει να λεπταίνει, να χάνει τον όγκο και τη φρεσκάδα του, να γίνεται αφυδατωμένο, λεπτό και εύθρυπτο και φυσικά ν’ αρχίσει να παρουσιάζει προδιάθεση για λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ακριβώς αυτό καλείται να διορθώσει η ιατρική αισθητική και η κλινική μας, να βελτιώσουν την όψη αυτή του δέρματος δίνοντάς του πίσω τη χαμένη νεανικότητα και λάμψη.

Η φιλοσοφία του ιατρείου μας είναι ότι πρώτα πρέπει να μελετήσουμε το πρόσωπο και να ανιχνεύσουμε τις ανάγκες του και στη συνέχεια να παρέμβουμε, έτσι ώστε να έχουμε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του υαλουρονικού οξέως. Μετά τη χρήση του ενέσιμου υαλουρονικού οξέως οι ρυτίδες απαλύνονται, οι ατροφίες και τα ελλείμματα του ιστού διορθώνονται, η χαλάρωση, το περίγραμμα και το σχήμα του προσώπου βελτιώνονται, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να διορθώσουν τις δομικές ατέλειες του σκελετού του προσώπου τους βρίσκουν στο υαλουρονικό οξύ μια πρωτοποριακή τεχνική ανόρθωσης (lifting) χωρίς νυστέρι.

Αυξητική χειλιών

 

Ο ιατρός θα αξιολογήσει την φυσική κατασκευή των χειλιών σας και θα παρέμβει ανάλογα για το πιο φυσικό και ωραίο αποτέλεσμα.

Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να γίνει διόρθωση περιγράμματος ή και αύξηση όγκου.

Είναι σημαντικό να μην αλλάξουμε το σχήμα των χειλιών και να διατηρήσουμε την αρμονική αναλογία 2/3 – 1/3 (κάτω χείλος – άνω χείλος ) για να δημιουργήσουμε τα πιο τέλεια, συμμετρικά και φυσικά σαρκώδη χείλη.

Συχνές ερωτήσεις

Το υαλουρονικό οξύ, το οποίο βρίσκεται ήδη στον οργανισμό μας σ’ ένα ποσοστό 56%, έχει τη μορφή διαφανούς γέλης κι εκχύνεται στα σημεία με ένεση. Ο στόχος του, λόγω της ιδιαιτερότητάς του να συγκρατεί νερό, είναι να γεμίσει τα σημεία τα οποία με την πάροδο του χρόνου, της ηλικίας αλλά και των βλαβερών καιρικών συνθηκών και των κακών συνηθειών της σύγχρονης εποχής, έχουν αρχίσει να χάνουν τη φυσική τους υγρασία και να αφυδατώνονται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Είναι μια φυσικότερη μέθοδος από το Botox, ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερο φάσμα αναγκών λόγω της φυσικής σύνθεσης που το διακρίνει και δεδομένου ότι απορροφάται αργά και ακίνδυνα από τον οργανισμό, περνάει μεγαλύτερο διάστημα μέχρι να επαναληφθεί η εφαρμογή.
Το υαλουρονικό οξύ έρχεται εκεί που το Botox μοιάζει ανεπαρκές. Το φυσικό αυτό “εμφύτευμα”, η πηχτή αυτή γέλη που λειτουργεί σαν πληρωτική ουσία, γεμίζει με φυσικό τρόπο τις πτυχώσεις και τις κοιλότητες του δέρματος. Έτσι καταπολεμούνται αποτελεσματικά:
  • Ρυτίδες κάθε είδους
  • Ουλές και σημάδια επίκτητα ή ακόμα κι εκ γενετής
  • Εντυπώματα προσώπου (μικρά λακκάκια στο πρόσωπο)
  • Για την αύξηση του όγκου των χειλιών
  • Για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων και των σακουλών των ματιών
  • Για τη διαμόρφωση και τον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου (γωνίες γνάθου)
  • Για να τονίσουμε τα ζυγωματικά του προσώπου
Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας είναι εγκεκριμένο από ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους φορείς και, δεδομένου ότι είναι σχεδόν ίδιο μ’ αυτό που υπάρχει στους ανθρώπινους ιστούς, χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ασφάλεια. Έτσι, εμφανίζει σπανίως αλλεργίες, φλεγμονές, εκχύσεις και κακοήθειες και, κυρίως, δεν εμφανίζει τάσεις μετατόπισης που σημαίνει ότι παραμένει σταθερό εκεί που τοποθετείται διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για ακόμη περισσότερο καιρό. Στα βασικά που πρέπει να τηρηθούν για το σωστότερο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι και οι κανόνες υγιεινής καθώς και το ότι πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς ώστε να αποφεύγεται η οποιαδήποτε “κακοτεχνία” η οποία, αν και μπορεί να διορθωθεί, ίσως αφήσει μια άσχημη εντύπωση για την εξαίρετη αυτή θεραπεία ομορφιάς.
Το υαλουρονικό οξύ είναι το μόνο “εμφύτευμα” της ιατρικής αισθητικής που διαθέτει “αντίδοτο”. Το όνομα αυτού είναι υαλουρονιδάση. Όπως όλες οι γλυκοπρωτεΐνες, έτσι και το υαλουρονικό οξύ μπορεί να διασπαστεί από το συγκεκριμένο ένζυμο. Η υαλουρονιδάση λειτουργεί μέσω της ενζυματικής πρωτεόλυσης κατακερματίζοντας τη δράση του υαλουρονικού οξέως και διασπώντας στο σε πολύ μικρά κόμματα αμινοξέων, τα οποία, όντας φυσικά, απορροφώνται άμεσα από τον οργανισμό. Έτσι, είτε σε περίπτωση που κάποιο αποτελέσματα της εφαρμογής του υαλουρονικού οξέως τελικά δεν αρέσει, είτε στη δυσάρεστη περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε παραμόρφωση από κακή εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως, μπορεί να αφαιρεθεί το πλεονάζον ή λανθασμένα τοποθετημένο προϊόν και να επανέλθουμε 100% στην πρωθύστερη κατάσταση με τη χρήση αυτού του “αντιδότου”, της υαλουρονιδάσης.
Το αποτέλεσμα της θεραπείας με ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ, είναι μοναδικό και αναντικατάστατο γιατί είναι ο μόνος τρόπος να δώσουμε αυτό που λείπει ακριβώς εκεί που πρέπει. Είναι ένα μοντέρνο υλικό το οποίο μας επιτρέπει να κάνουμε εντυπωσιακά πράγματα, ακόμα και να μεταμορφώσουμε, με μέτρο πάντα, την εξωτερική εικόνα ενός ατόμου. Στο πρόσωπο τα πάντα είναι θέμα συμμετρίας και αναλογιών.
Το Υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιούμε στην κλινική μας, διαρκεί 1-1,5 χρόνο και είναι πιστοποιημένο από τους ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους φορείς υγείας.
Οι επιπλοκές είναι εξαιρετικά σπάνιες όταν το Υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται από τον εξειδικευμένο ιατρό και αναστρέψιμες και περιλαμβάνουν: Μελανιά ή οίδημα στο σημείο εφαρμογής (υποχωρεί με την παγοθεραπεία και εντός λίγων ημερών). Υπερβολικό αποτέλεσμα που μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική απαίτηση από τον ασθενή και αντιμετωπίζεται με την έγχυση υαλουρονιδάσης τοπικά. Αλλεργική αντίδραση (εξαιρετικά σπάνια), που εκδηλώνεται με οίδημα και ερυθρότητα στην περιοχή εφαρμογής και αντιμετωπίζεται με χορήγηση κορcτικοστεροειδών. Περιγράφονται και σπάνιες επιπλοκές, όπως η νέκρωση δέρματος και η τύφλωση, εφόσον δεν τηρηθούν πρωτόκολλα ασφαλείας και γίνει έγχυση υλικού σε σημεία που υπάρχει αντένδειξη.

Logo

X